OSV Lima Scabra

Sportduikvereniging te Zoetermeer

Trainers Commissie

Een van de doelstellingen van Lima Scabra is het opleiden van leden tot sportduiker. Daarnaast worden trainingen verzorgd in het zwembad. De instructeurs en trainers van de Trainers Commissie zorgen dat dit veilig verloopt. De Hoofdtrainer heeft de regie over de opleidingen en trainingen binnen Lima Scabra en is ook bestuurslid.

Aan het begin van het seizoen wordt een planning gemaakt voor de zwembadtrainingen en de opleidingen die gegeven gaan worden. Natuurlijk wordt het aanbod afgestemd op de vraag van de leden.

uitrusting klaar maken voor winterstop

Beste leden

Voor de meeste actieve duikers gaat de uitrusting nu even in de winter opslag.

Voor je dit doet maak de uitrusting dan goed schoon, spoel de binnenzijde van je stab jack goed met warm water en schoonmaak middel of een beetje schoonmaakazijn om zouten, algen en kalkrest te verwijderen. Daarna een aantal malen met schoon warm water uitspoelen

Maak ook je automaat grondig schoon met zoet water en ontkalk de inflator aansluiting met schoonmaakazijn daarna alles goed drogen voor dat je het opbergt.

Kijk even wanneer je automaat het laatst een servicebeurt heeft gehad in de winter hebben de winkeliers de meeste tijd als je wacht tot volgend voorjaar duurt de beurt meestal langer.

Na een servicebeurt de automaat eerst in het zwembad uitproberen alvorens naar het buitenwater te gaan. 

Kijk ook je bril en snorkel goed na op algen- en zoutresten en controleer alle banden en sluitingen op slijtage, schade en uitdroging zodat je die evt tijdig kunt vervangen.

Check de keurings datum van je duikfles.

mvgr Wout Pronk  

leken avond 18 november

Beste leden

Zondag 18 november is er weer een mogelijkheid om vrienden en familie kennis te laten maken met de duiksport.

Weet je iemand die misschien interesse heeft in duiken nodig hem of haar dan uit voor een kennismakings duik.

ze kunnen dan samen met een instructeur afhankelijk van het aantal deelnemers 10-20 min duiken. 

Je moet zelf voor een duikuitrusting voor de introducee zorgen 

aanmelden voor donderdag 15 november bij: Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken.

mvgr Wout Pronk

bericht van de trainers commissie

Beste Limanezen

We zijn alweer een aantal weken bezig met de zwembad trainingen, zo langzamerhand zijn de meeste leden weer terug van vakanties en worden de trainingen weer aardig bezocht ( er is nog voldoende ruimte voor extra zwemmers)

Het aantal leden dat zelfstandig een aantal banen zwemt neemt toe hierdoor wordt het voor de toezichthouder/trainers soms lastg goed zicht te houden op beide groepen, aangezien zijn eerste prioriteit het geven van een training is vragen we de leden om ook zelf een oogje op de medezwemmers te houden.

Op dit moment is er het eerste uur op zondag de meeste ruimte om zelfstandig te zwemmen.

Het eerste uur is alleen de laatste kleedkamer beschikbaar het 2e uur de laatste 2 kleedkamers.

Het heeft de trainers voorkeur dat iedereen bij de start van de training aanwezig is (19:00 en 20:00 uur) het eerder afbreken van de training is geen probleem maar meld je af bij de trainer dit geldt ook voor de zelfstandige zwemmers.

Indien je stopt omdat je niet goed voelt dan ben je verplicht dit bij de trainer te melden aangezien er geen toezicht is in de kleedkamers, de trainers zal dan evt iemand mee sturen of vragen even tot einde training in de zwemzaal te blijven dit in overleg met de betrokkene.

Er zal in november een lekenavond georganissert worden en in januari starten we met de aspi opleiding.

Ook zal er dit najaar een droogpakken specialty worden georganiseert (info volgt)

23 dec sluiten we het jaar af met een spelletjesavond in het zwembad en een foute truien avond bij JJ (info volgt)

Mvgr Wout Pronk 

hoofdtrainer   

Leden login

geen   trainingen   onder   water   leden   weer   even   limanezen   pronk   januari   mvgr   jaar   nieuwe   vereniging   duiken   training   eerste   zondag   lima   wout   opleiding   juni   aanmelden   aantal   duik   beste   20:00   duikers   scabra   naar  

 

Copyright © 2013-2018  Lima Scabra. Alle rechten voorbehouden.

 

De inhoud van deze website is met zorg samengesteld.

Indien er ongewenste content is opgenomen, neem dan contact op met de beheerder van deze site.

nob logo smallnobfacebook