OSV Lima Scabra

Sportduikvereniging te Zoetermeer

Trainers Commissie

Een van de doelstellingen van Lima Scabra is het opleiden van leden tot sportduiker. Daarnaast worden trainingen verzorgd in het zwembad. De instructeurs en trainers van de Trainers Commissie zorgen dat dit veilig verloopt. De Hoofdtrainer heeft de regie over de opleidingen en trainingen binnen Lima Scabra en is ook bestuurslid.

Aan het begin van het seizoen wordt een planning gemaakt voor de zwembadtrainingen en de opleidingen die gegeven gaan worden. Natuurlijk wordt het aanbod afgestemd op de vraag van de leden.

Beste leden

ivm de lekenavond as zondag 18 nov is er alleen het eerste uur training.

mvgr Wout

Beste leden

Voor de meeste actieve duikers gaat de uitrusting nu even in de winter opslag.

Voor je dit doet maak de uitrusting dan goed schoon, spoel de binnenzijde van je stab jack goed met warm water en schoonmaak middel of een beetje schoonmaakazijn om zouten, algen en kalkrest te verwijderen. Daarna een aantal malen met schoon warm water uitspoelen

Maak ook je automaat grondig schoon met zoet water en ontkalk de inflator aansluiting met schoonmaakazijn daarna alles goed drogen voor dat je het opbergt.

Kijk even wanneer je automaat het laatst een servicebeurt heeft gehad in de winter hebben de winkeliers de meeste tijd als je wacht tot volgend voorjaar duurt de beurt meestal langer.

Na een servicebeurt de automaat eerst in het zwembad uitproberen alvorens naar het buitenwater te gaan. 

Kijk ook je bril en snorkel goed na op algen- en zoutresten en controleer alle banden en sluitingen op slijtage, schade en uitdroging zodat je die evt tijdig kunt vervangen.

Check de keurings datum van je duikfles.

mvgr Wout Pronk  

Beste leden

Zondag 18 november is er weer een mogelijkheid om vrienden en familie kennis te laten maken met de duiksport.

Weet je iemand die misschien interesse heeft in duiken nodig hem of haar dan uit voor een kennismakings duik.

ze kunnen dan samen met een instructeur afhankelijk van het aantal deelnemers 10-20 min duiken. 

Je moet zelf voor een duikuitrusting voor de introducee zorgen 

aanmelden voor donderdag 15 november bij: Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken.

mvgr Wout Pronk

Beste Limanezen

We zijn alweer een aantal weken bezig met de zwembad trainingen, zo langzamerhand zijn de meeste leden weer terug van vakanties en worden de trainingen weer aardig bezocht ( er is nog voldoende ruimte voor extra zwemmers)

Het aantal leden dat zelfstandig een aantal banen zwemt neemt toe hierdoor wordt het voor de toezichthouder/trainers soms lastg goed zicht te houden op beide groepen, aangezien zijn eerste prioriteit het geven van een training is vragen we de leden om ook zelf een oogje op de medezwemmers te houden.

Op dit moment is er het eerste uur op zondag de meeste ruimte om zelfstandig te zwemmen.

Het eerste uur is alleen de laatste kleedkamer beschikbaar het 2e uur de laatste 2 kleedkamers.

Het heeft de trainers voorkeur dat iedereen bij de start van de training aanwezig is (19:00 en 20:00 uur) het eerder afbreken van de training is geen probleem maar meld je af bij de trainer dit geldt ook voor de zelfstandige zwemmers.

Indien je stopt omdat je niet goed voelt dan ben je verplicht dit bij de trainer te melden aangezien er geen toezicht is in de kleedkamers, de trainers zal dan evt iemand mee sturen of vragen even tot einde training in de zwemzaal te blijven dit in overleg met de betrokkene.

Er zal in november een lekenavond georganissert worden en in januari starten we met de aspi opleiding.

Ook zal er dit najaar een droogpakken specialty worden georganiseert (info volgt)

23 dec sluiten we het jaar af met een spelletjesavond in het zwembad en een foute truien avond bij JJ (info volgt)

Mvgr Wout Pronk 

hoofdtrainer   

Beste Limanezen

Ivm met een verjaardag is er as zondag 21 okt geen JJmusichouse

Volgende week 28 okt is hij weer gewoon open

Mvgr Wout Pronk

Hoofdtrainer

leken avond 18 november

Beste leden Zondag 18 november is er weer een mogelijkheid om vrienden en familie kennis te laten maken met de duiksport. Weet je iemand die misschien interesse heeft in duiken nodig hem of haar dan uit voor een kennismakings duik. ze kunnen dan...


Lees meer...

24 november Diner en Dia avond

Beste Limanezen Zaterdag 24 november organiseert de EC in samenwerking met de FC weer een gezellige Diner en Dia avond Na een heerlijke maaltijd zal Marion Haarsma 2 presentaties geven. Ditmaal wordt de avond gehouden in buurthuis De Hoveniers aan de Nesciohove 113...


Lees meer...

foute kerst truien borrel 23 december

Beste Limanezen Al lijkt het met deze tropische herfst nog ver weg maar de feestdagen naderen weer snel 23 dec is de laatste zondagavond training van dit jaar De TC en EC willen dit afsluiten met een -foute kerst truien borrel- in...


Lees meer...

Duik APP

Ondanks dat het duikseizoen pas officieel wordt geopend met Pasen is een aantal leden al weer begonnen met duiken dit jaar. Naast de clubduiken van Lima Scabra wordt er door een aantal leden ook regelmatig een ‘vriendenduik’ gemaakt. Er is...


Lees meer...
0123

Leden login

nieuwe   duiken   vereniging   limanezen   pronk   water   scabra   opleiding   leden   lima   januari   trainingen   naar   duik   aanmelden   mvgr   duikers   geen   20:00   even   zondag   eerste   beste   weer   juni   jaar   wout   onder   aantal   training  

 

Copyright © 2013-2018  Lima Scabra. Alle rechten voorbehouden.

 

De inhoud van deze website is met zorg samengesteld.

Indien er ongewenste content is opgenomen, neem dan contact op met de beheerder van deze site.

nob logo smallnobfacebook